Siirt'te ilkokulu okuduğu okula müdür olarak atanan Uğur Işık, aynı sıralarda eğitim gören öğrencilerinin geleceğe hazırlanması için çalışıyor.

Merkezde bulunan ve daha önceki adı "Evren İlköğretim Okulu", şu an ise Said Nursi Ortaokulu olarak eğitim veren okulda 1996 yılında okula başlayan Işık, liseyi Siirt Atatürk Lisesi'nde, üniversiteyi de Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun oldu.

Eruh ilçesine bağlı Bağgöze Ortaokuluna 2013 yılında atanan ve farklı okullarda görev yaptıktan sonra geçen yıl Said Nursi Ortaokuluna müdür olarak atanan Işık, çocukluk hayalini gerçekleştirdi.

Uğur Işık, yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri en büyük hayalinin ilkokul sıralarında oturduğu okulda görev yapmak olduğunu ve bunu başarmanın huzurunu yaşadığını söyledi.

Çocukluğunun okulun bulunduğu bölgede geçtiğini dile getiren Işık, "Allah'ta nasip etti 2022 yılında okul müdürü olarak göreve başladım ve grevimi de en iyi şekilde ifa etmekteyim. Buradaki ortama yabancı olmadığım için, burada doğup büyüdüğüm için buradaki ortamı, aileleri velileri çok iyi şekilde tanıyorum. Bundan dolayı da çözümün nasıl olacağını çok iyi biliyorum. Aslında buraya geldiğimde sorunun farkındaydım. Burada başarılı olmanın ve başarısızlığında da farkındaydım. Bu konuda çözüm geliştiriyorum, aileleri, velileri, çocukları, öğretmen ve öğrencileri hatta tüm paydaşlarda birlikte çalışıyoruz. Bu konuda elimizden geldiğinde sanat, kültür, sportif faaliyetlerde ve akademik başarılarda elimizden geldiğinde öğretmenlerle birlikte görev yapıyoruz." dedi.

İlkokula gittiği sıralarda imkanların kısıtlı olduğunu ve kırsaldan kente göç edenlerin yokluk içerisinde yaşadığını dile getiren Işık, şu anda devlet desteğiyle öğrencilerin başarılı bir eğitim süreci geçirmesi için her türlü imkanın sağlandığını anlattı.

"Ücretsiz ders kitapları ve yardımcı ders kitaplarının dağıtılması akıllı tahtalar, teknoloji alanında atılan adımlarla bu dönemdeki öğrenciler çok şanslı." diyen Işık, şöyle devam etti:

"Bu öğrencilerin başarıyı yakalamaları daha kolay olacaktır. Yeter ki onlara hareket etmeyi öğretelim. Öğrencilerimize kıyas yapıyoruz, kendi dönemimiz ile bugün arasındaki durumu, hangi şartlarda eğitim aldığımızı kıyaslayarak aslında şanslı olduklarını anlatmaya çalışıyoruz. Bu şansı doğru değerlendirmek gerekir. Doğru değerlendirdiğimiz zaman dezavantaja dönüşebiliyor. Günümüz çocuklarda teknoloji hep dezavantaj olarak karşılarına çıkıyor. Biz rehberlik çalışmalarımızda bunları anlatıyoruz. Velileri de bilinçlendiriyoruz. Çünkü biz evde çocukları kontrol edemeyiz, velilerle irtibatlı bir şeklide onları bilgilendirerek, çocuklar düzeyinde teknolojinin avantaj ve dezavantajlarını anlatıyoruz. Burada görev yapmak benim çocukluk hayalimdi. Herkes kendi mezun olduğu okulda çalışmak, bir parçası olmanın herkesin hedefi olduğunu düşünüyorum. Sadece müdür değil öğretmen olarak da gelseydim yine bu kadar mutlu olurdum. Şu an, beraber büyüdüğüm çocukluk arkadaşlarımın çocukları benim öğrencilerim arasında bulunuyor."

Öğrencilerden Hiranur Aktaş da okul müdürü Işık'ın kendileri için büyük çaba sarf ettiğini bildirdi.

"Uğur hoca bu sıralarda büyümüş onun değerini bilmemiz gerekir. Öğretmen gününü kutluyorum. Okul için çok değeri var, başarılı olmamız için çok gayret gösteriyor. Ellerinden geldiğince okulu geliştirmek istiyor." diyen Aktaş, büyüyünce doktor olup Işık gibi memleketine hizmet etmek istediğini belirtti.

Dılğaz Altın da yazılım mühendisi olmak istediğini bildirerek, "Uğur hoca çok iyi bir insan bizim iyi bir yere gelmemizi, güzel bir mesleğe sahip olmamız için çok çabalıyor, bize yardımcı oluyor." dedi.