Siirt Üniversitesinde, milyonlarca lira zarara neden olduğu iddia edilen bir akademisyenin firar ettiği iddia ediliyor.

İddialara göre, akademisyen açığa alındıktan sonra kayıplara karıştı. Rektör ve yönetimin, kendilerine yapılan uyarılara rağmen söz konusu akademisyeni savunduğu ve zamanında hiçbir geri adım atmadığı belirtiliyor.

Ancak akademisyenin yaptığı usulsüzlükler gün yüzüne çıktığında, üniversite yönetimi adım atmak zorunda kaldı. Üniversite yönetimi, akademisyenin açığa alınmasının ardından adını üniversite sayfasından sildi akademisyenle ilgili sahte imza atıldığı suçlamasıyla suç duyurusunda bulunduğu dile getiriliyor.

Ancak aylarca süren uyarılara ve iddialara rağmen rektörlük ve yönetimin sessiz kalması, usulsüzlüklerde ortaklık suçlamalarını beraberinde getirdi.

Devletin zarara uğramasıyla sonuçlanan bu skandalın ardından, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar'dan konuyla ilgili acil bir soruşturma başlatılması talep ediliyor.

Yıllar önce kurulan Tıp Fakültesine bir dekan bile bulamayan fakat "döner sermaye" çalışmaları konusunda oldukça tecrübeli olan Siirt Üniversitesi yönetimi, bu tavrıyla hem bu fakülteyi hem bilimsel araştırmalarla ilgilenen diğer akademisyenlere gereken önemi vermiyor.

Döner sermaye işletmesine ait kantinlerde resmi olarak 4 lira satışa sunulması gereken bir çay, usulsüz şekilde 5 liraya sunuluyor ve herhangi bir satış fişi verilmiyordu. Üniversite yönetiminin sadece çay parasında bile bu kadar usulsüzlüğe göz yumması, diğer usulsüzlükler konusundaki tavrını da ortaya koyuyor.

YÖK'ün acilen Siirt Üniversitesine ek atması ve detaylı bir soruşturma başlatması bekleniyor