Siirt'te açılışı yapılan anaokuluna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ismi verildi.

Merkez Bahçelievler Mahallesi'nde 2 dönüm alanda inşa edilen ve aslen Siirtli olan Emine Erdoğan'ın adı verilen 8 derslikli anaokulu törenle eğitime açıldı.

Vali Kemal Kızılkaya, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nı coşku ve gururla kutladıkları günde Emine Erdoğan Anaokulunun açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bayramda çocuklara verecekleri en güzel hediyenin modern bir eğitim yuvası olduğunu dile getiren Kızılkaya, "Eğitim, modern, demokratik, gelişmiş bir ülke olabilmenin ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmanın temelidir. Eğitim hizmeti, kamu hizmetleri içinde en öncelikli hizmet olarak nitelendirilmektedir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yarının gençleri, bu okul sıralarından geçerek hayata hazırlanmaktadırlar. Bu bağlamda çocuklarımız ne kadar iyi eğitilirlerse gelecekte milletimizin ve ülkemizin geleceği o ölçüde teminat altında olacaktır." dedi.

Göreve başladığı ilk günden beri eğitimin her zaman birinci önceliği olduğunu belirten Kızılkaya, sorunların temelinde eğitimsizlik olduğunu ve buna bağlı olarak cehaletin yarattığı olumsuz koşullar bulunduğunu anlattı.

"Bu koşulları devletimizin, hükümetimizin sağladığı kaynaklarla ortadan kaldırmak amacıyla, eğitim projelerine daha fazla ağırlık vermek zorundayız." diyen Kızılkaya, şunları kaydetti:

"İlimizde gerçekleştirilen kamu harcamaları arasında eğitim yatırımları ilk sıralarda yer almaktadır. 2024 yılında ilimizde 37 eğitim kurumu hizmete alınarak, yaklaşık 1 milyar liranın üzerinde harcama yapılmıştır. Değişen dünya koşulları, eğitimi ve bilgiyi her şeyin önüne geçirmiştir. Millet olarak hepimizin hedefi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmaktır. Dolayısıyla en büyük yatırımı eğitime yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizde olduğu gibi İlimizde de okullaşma oranlarının artırılması için olağanüstü çaba harcamaktayız. İlimizde eğitimin kalitesinin artırılması ve okullaşma oranlarımızın daha da yükseltilmesi amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar, okula gitmeyen tek bir fert kalmayıncaya kadar kararlılıkla devam edecektir. Bu anlamda ilimizin okullaşma oranının yüzde 100 olması vazgeçilmez hedefimizdir."

Kızılkaya, huzur kenti Siirt'i daha yaşanır bir kent haline getirmek için daha çok çalışacaklarını sözlerine ekledi.

İl Müftüsü Şakir Pinal'ın okuduğu duanın ardından okulun açılış kurdelesini öğrenciler kesti.

Vali Kızılkaya, tören alanında yaptığı pamuk şekerleri öğrencilere dağıttı, onlarla fotoğraf çektirdi.

Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya ile protokol üyeleri, sınıfları gezdi, öğrencilerle yakından ilgilendi.

Açılışa, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük de katıldı.