Bu haber kez okundu.

Şuayip Aslan'dan Çelişkili Açıklamalar!
Siirt Üniversitesi Rektörlük seçimleri yaklaşmasıyla beraber uzun zamandır gündemden uzak duran Siirt Fıstık Üreticileri Başkanı Şuayip Aslan, Siirt Üniversitesi ile ilgili manidar yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Aslan, yaptığı açıklamada, Eruh'ta açılan fıstık bölümü ile ilgili açıklama yaparak, "Bu bölümden 200 kişinin mezun olması durumunda, kendilerinin en az 100 kişiyi istihdam edebilecek kapasitede olduğunu" açıkladı.

Aslan, bölümün Eruh'ta açılmasından dolayı sadece 3 mezun verebildiğini de sözlerine ekledi.

ŞUAYİP ASLAN'IN BİRLİK ADINA YAPTIĞI AÇIKLAMA:

"Siirt Üniversitesi tarafından Eruh meslek yüksek okulunda kurulan Antep Fıstığı Tarımı ve İşletme teknolojisi bölümü kurulduğu günden bu güne kadar maalesef ki 3 öğrenci mezun vermiştir.Bu fıstıkçılığın istenilmediği için talep olmadığı göstermez.bu açılan bölüm eğer merkezde kurulmuş olsaydı şu an tahmin olarak 200 e yakın mezunu olurdu ve Siirt Fıstık üreticiler birliği bu mezun olacak 200 kişiden en az 100 tanesini istihdam edebilecek kapasitededir.Bu tür bölümler açıldığında işin ehli olan kamu kurum ve kuruluşların fikirleri alınarak daha iyi hedeflere ulaşılabilirdi.Ne fıstıkçılığın, iyi bölüm olmadığı gösterilir,ne de Siirt’in ihtiyacı olan fıstıkçılık bölümünün iyi olmadığını gösterir.Siirt ili fıstık üreticileri başkanlığı olarak öğrenciler üzerine yapılan araştırma da Bölüm Fıstıkçılığın merkezi olan Siirt/Merkez de açılsaydı çoğu öğrencimizin tercih noktası olurdu.Bu tür hataların bir daha yaşanmaması için daha güzel araştırılıp yapılmasını tüm yetkililerden bütün fıstık üreticilerimiz adına rica ediyoruz."

ASLAN'IN AÇIKLAMASI ÇELİŞKİLİ BULUNDU!

Uzun zamandır gündemden uzak olan Siirt Fıstık Üreticileri Başkanı Şuayip Aslan'ın yaptığı açıklama, Rektörlük seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte gündeme böyle bir açıklama ile çıkması oldukça manidar bulundu.

Aslan'a soruyoruz:

- Birliğin en az 100 kişiyi istihdam edebilecek kapasitede olduğunu belirtiyorsunuz. Peki, mezun olan 3 öğrenciye bu imkanı verdiniz mi?

- 100 kişiyi istihdam edebilecek kapasitede olan Birliğiniz, bu bölümde okuyan öğrencilere hiç burs verdi mi?

- Mezun olan 3 kişiye iş imkanı sağlamayan biri, nasıl olur da 100 kişiyi istihdam edebilir? Bu çelişki neden?

- Siirtli bir Birlik Başkanı olarak, fıstıkçılık bölümüne kaç kez uğradınız?

- Fıstık ve kendilerine bağlı olan fıstık üreticileri ile ilgili sorunlara çözüm bulamayan biri, üniversitenin sorunlarına nasıl çözüm bulabilir?

Siirt Manşet / Derviş Çelepkolu

Adınız
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Ahmet 6 yıl önce

mirza 6 yıl önce

eğer bu kadar samimiyseniz söylediklerinizde bende soruyorum; antep fıstığı bir marka olmuşken neden siirt fıstığı bir marka olmamış. bence cevabı açık çünkü siirtli olarak hiçbirşey yapmamışsınız. sonradanda kalkıp hiç kimsenin bakmadığı eruh a hizmet yapan bir rektöre laf atıyorsunuz yazık diyorum önyargı diyorum...

eruhlu aydın 6 yıl önce

şuayp aslan resmen ırkçılık yapıyor. eruhta bu bölümün olmasını hazmedemiyor. yalancı, menfaatçi. bazen rektörün arkasından ayrılmıyorsun şimdi de karalıyorsun. yüzsüz

merve 6 yıl önce

yaw bu siteye helal olsun be. dobra dobra habercilik buna denir. etikete kapak yapmışsınız resmen

Yavuz AKINCI 6 yıl önce

benim bu son aylarda yaşananlara ilişkin şöyle bir yorumum olacak. bu iş, rektörlük seçimleri üzerinden gizli gizli bir kürt-arap çekişmesine döndü artık.belediye başkanlığı bazıları için ebediyete kadar hayal olunca, hiç olmazsa rektörlük olsun diye planlar yapılmaya başlandı galiba. ama bence üniversitedeki hocalar yemezler bunu.hatta rektör beyin sözde yanında olup, ona en çok zararı veren birileri olmasa rektör bey oyları silip süpürecekti. karşı taraf işte bu açığı kullanarak yükleniyor. rektör beyi sevenler ise bu malum şahsiyet yüzünden seslerini bilerek gür çıkarmıyorlar. görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler

YUSUF GÜL 6 yıl önce

bu açiklama tamamen ismarlamadir. bu adami yöneten gece yarilarina kadar sözde başkanlarla araçlarinda ismarlama haber yapan zattir.

mehmet metin 6 yıl önce

bu zat, .... uşağı. aralarında menfaat paşlaşması var. bunu da herkes biliyor. sorun o değil şimdilik, sen git fıstıkla uğraş. sana mı kalmış rektörlük seçimi. ilk önce iki yıldır kabul edilmiş olan 20 trilyonluk projeye başla. neredeyse parayı geri çekecekler. valiye yağ çekmekten proje yok olmak üzere. sen bunun hesabını ver ilk önce. ondan sonra ısmarlama açıklamalar yap.

siirtli aslıha 6 yıl önce

Irkçılığa (asabiyyeye) çağıran Bizden değildir; ırkçılık için savaşan Bizden değildir; ırkçılık üzere, asabiyye uğruna ölen Bizden değildir." (Müslim, İmâre 53, 57, hadis no: 1850; Ebû Dâvud, Edeb 121; İbn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3948; Nesâî, Tahrim 27, 28)

banner359

banner362