AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, AK Parti tarafından Siirt Yeni Kapalı Spor Salonunda düzenlenen "Siirt Aday Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde kentte bütün belediyeleri almak için herkesin el birliğiyle çalışacağını söyledi.

AK Parti olarak amaçlarının bu millete hizmet etmek olduğunu belirten Zeybekci,"Biz hizmet etmeyi hizmetkar olmayı Allah'ın bir lütfu olarak görüyoruz. Bizim genetiğimizde, öğretimizde, duamızda bu var. Aramızdaki fark da budur. Onların fıtratına aykırıdır hizmetkar olmak, hizmet etmek. Onlar bu milleti idare ederler. Onlar bu millete, 'çarıklı, 'göbeğini kaşıyan adam', 'bu milletin dağdaki çobanıyla benim oyum bir mi olacak?' derler." dedi.

Kent merkezi, 6 ilçe ve 5 belde belediyesini aslanlar gibi kazanacaklarını ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti:

"Cumhur İttifakı olarak Ak Parti olarak Türkiye'nin 81 şehrinde, dün Hakkari'deydik, Şırnak'taydık. Sabah Batman'daydık. Türkiye'nin tüm şehirlerinde tüm köylerinde tüm mahallerinde, tüm mezralarında, tüm sanayi sitelerinde, iş yerlerinde, esnafında başı dik alnı açık şöyle gerile gerile dolaşacak bir siyasi parti vardır. O da AK Parti’dir. Cumhur İttifakıdır. MHP'lilerdir. Çünkü biz hizmet ettik. Şu 20 yılda yaptığımıza bir bakalım Allah aşkına. Bizim başımız dik olmayacak da kimin olacak. Biz gururlanmayacağız da kim gururlanacak. Marifet iltifata tabidir. Bunun için anlatacak çok şeyimiz var. Hastanelerinden, yollarından havaalanından, üniversitelerinden, refahından, her şeyinden..."

"Başımıza gelmedik kalmadı. Gezi olaylarından tut da 17-25’inden tut da, FETÖ ihanet 15 Temmuz’una kadar, arkasından pandemisiyle, Rusya ve Ukrayna savaşıyla şimdi Orta Doğu’da başımıza gelmeyen kalmadı." ifadelerini kullanan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Ama biz Türkiye’yi 20 yılda dünya bankasının raporuna göre satın alma gücüne göre dünyanın 11. büyük ekonomisi yaptık. Bütün samimiyetimizle söylüyoruz. Avrupa’nın hiçbir ülkesinde olmayan sağlık sistemi Türkiye’de var. Dünyanın en büyük afetlerinden birini geçirdik, 6 Şubat depremlerini. Altında Türkiye Cumhuriyeti devleti AK Parti’nin yönetimiyle başı dik şekilde kalkıyor. Allah'ın izniyle buraları daha güzel şekilde yapacağız."

İstihdam, işsizlik ve emekli maaşlarıyla ilgili probemlerin de olduğunu aktaran Zeybekci, bugüne kadar olduğu gibi bu problemleri de kaldıracak olan partinin AK Parti olduğunu aktardı.

Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu ülkenin birliği ve beraberliği, dirliği için yine durmak yok hizmete devam inşallah. Onların hizmet diye bir derdi yok. İktidara gelmek diye bir derdi yok. Onlar şimdi bilelim onlar kimdir. En dindar ile en ateisti sahipleri dediler ki bir araya geleceksin, en milliyetçiyim diyen ve kendi yerlere konduranla Irak’taki, Suriye’deki ihaneti aynısını Türkiye’de yapacağız diyen terör örgütleriyle birlikte bir araya getiren sahipleri var. Onların sahipleri belli ama bu aziz milletimiz Türk’üyle Kürt’üyle sahibi tektir, o da Allah’tır. Bu milletin sahibi belli, Bu milletin hizmetkarı da belli. Bu milletin hizmetkarı da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun için başımız dik alnımız açık olacak."

Programda, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, AK Parti İl Başkanı Bahri Caner Özturan ve AK Parti Siirt Belediye Başkan adayı Ekrem Olğaç da birer konuşma yaptı.

- İŞTE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Toplantıda, AK Parti'nin, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde belediye başkan adaylarının ilçelerden,

Tillo'da İdham Aydın, Pervari'de Tayyar Özcan, Eruh'ta Cevher Çiftçi, Baykan'da Ekrem Erdem, Şirvan'da Necat Cellek ve Kurtalan'da Nevzat Karaatay,

Beldelerden,

Ziyaret'te Murat Akgün, Beğendik'te Gürgin Özdemir, Gökçebağ'da Ferzent Çiçek, Kayabağlar'da Hasan Nas ve Atabağı'nda Tayyar Lale olduğu açıklandı.

Programa, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Cenap Aşçı, AK Parti Batman İl Başkanı Abdullah Akif Gür, partililer ve vatandaşlar katıldı.