İslam tarihçisi ve yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, İsrail menşeli ürünleri boykot etme çağrısı yaptı.

Siirt Üniversitesi (SİÜ) İlahiyat Fakültesince "İlahiyat Seminerleri" kapsamında SİÜ Merkez Yerleşkesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Kudüs" semineri düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak katılan Sırma, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki göstererek, Müslümanların Kudüs konusunda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

"Leyla'yı kazanabilmek için Mecnun olmak lazım." diyen Sırma, Kudüs'ün Selahaddin'i Eyyubi gibilere layık olduğunu, onun kendisini feda etmesini bildiğini ve bu yönüyle farklı olduğunu anlattı.

"Bu kafirler bizleri de esir almadan, bizim yurdumuzu da almadan lütfen uyanalım, onlara yardımcı olmayalım. Onların mallarını boykot edelim." diyen Sırma, Kudüs'ün ihmal edilmemesinin önemine dikkati çekti.

Prof. Dr. Yasin Aktay da Kudüs'ün İslam medeniyetinin kilit taşı olduğunu dile getirdi.

İstanbul ile Mekke arasında bir çizgi çizildiği zaman orta noktasına Kudüs'ün düştüğüne dikkati çeken Aktay, şunları kaydetti:

"Kudüs bizim için çok önemli. İstanbul'da yüzünüzü kıbleye dönüp namaz kıldığınız zaman Kudüs'e de dönüp namaz kılmış olursunuz. Kudüs dünyamızın aynasıdır. Kudüs ne durumdaysa dünyamız o durumdadır veya dünyamız ne durumdaysa Kudüs de o durumdadır. Eğer dünyamız ağlıyorsa Kudüs de ağlıyordur. Dünyamızda eşitsizlikler, adaletsizlikleri katliamlar, zulümler varsa Kudüs'te de aynı durum söz konusudur."

Kudüs'ün şu anda İsrail'in zulmü altında olduğunu belirten Aktay, Müslümanların birlik ve beraberliğiyle bu zulmün sona ermesinin mümkün olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Cemalettin Erdemci ve Prof. Dr. Fadıl Aygan da programda konuşma yaptı.

Programa Vali Kemal Kızılkaya, SİÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, İl Müftüsü Şakir Pinal, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Editör: Admin Admin