Siirt'te 5 kez ihaleye çıkan ve bir türlü yapımına başlanamayan Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi morfoloji binası, dün bir kez daha ihaleye çıktı.

Siirtlilerin kurulması için herkesin destek verdiği ve kurulduğunda da büyük bir sevinç yaşadığı Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi, hayal kırıklığı yaşatıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük desteklerine rağmen hak ettiği yere gelmenin çok uzağında kalan Tıp Fakültesi, kurucu dekan Prof. Dr. Vefik Arıca'nın görevi bırakmasının ardından adeta kaderine terk edilmiş görünüyor.

Henüz asaleten bir dekanın bulunmadığı Tıp Fakültesi morfoloji binası da bu süreçte yılan hikayesine döndü ve dün 6. kez ihaleye çıktı.

Morfoloji binasının yapım çalışması 2021 yılında 1 kez, 2022 yılında 3 kez, 2023 yılında da 1 kez ihaleye çıkan morfoloji binasının ihalesi her seferinde iptal edildi.

4 Ocak'ta da ihaleye 6. kez çıkan morfoloji binasının bu sefer de yapılamamasından endişe eden vatandaşlar, ülkemizinve ilimizin birçok yerinde kamu kurumlarının yapım çalışmaları devam ederken böyle önemli bir binanın bir türlü yapılamamasına anlam veremiyor.

Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinin bitip faaliyete girmesine rağmen morfoloji binasının yapılamamasına anlam veremeyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın konuya el atmasını ve bu fakültenin hak ettiği yere gelmesi için gerekli talimatları vermesini talep ediyor.

İhalenin bir türlü olumlu sonuçlanamamasını farklı nedenlere bağlayan ilgililerin sorunu bir türlü kendilerinde aramaması ve çözüm üretmemesi de tepkilere neden oluyor.